“Universitatea Copiilor” – UNICO
Se bucură de succes pe plan european şi ȋn alte zone din lume, trezind un ecou deosebit în România începând din anul 2010 și până în prezent, ȋn primul rând printre copii, dar şi la nivelul familiilor. Cadrele universitare , cercetători, profesori și experți în variate domenii de activitate răspund an de an cu multă solicitudine, entuziasm şi creativitate invitației de a lucra cu tinerii. “Universitatea Copiilor” asigură ȋntâlniri ale micilor studenți cu profesori ȋn spațiul universitar dar și cu diferiți profesioniști, pe un parcurs care cuprinde formule atractive şi inedite.
UNIVERSITATEA COPIILOR – UniCo este membru fondator al Rețelei Europene de Universități ale Copiilor – EucuNet încă din anul 2011. In tot acest timp Universitatatea Copiilor s-a dovedit a fi un partener de nădejde în ceea ce privește îndeplinirea celei de a treia misiuni a universităților privind conexiunile acestora cu societatea în general. Astfel atelierele UniCo la Universitatea din București, Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară, Universitatea Politehnica au adus, an de an, sute de copii și tineri, mai aprope de profesorii dedicați și pasionați de știință și de cercetare, având totodată parteneriate cu școli din București dar și din provincie. Fapt pentru care s-au alăturat acestei misiuni Universitatea Tehnică de Construcții, Universitatea Națională de Apărare „CAROL I”, Universitatea din Petroșani și Universitatea ”Ovidius” din Constanța.
În organizarea și desfășurarea tuturor proiectelor, programelor și evenimentelor, UniCo se bucură de implicarea voluntarilor, elevi de liceu și studenți. Totodată, constituind un Centru de Resurse pentru Educație și Dezvoltare, UniCo oferă posibilitatea studenților să realizeze practica de specialitate în urma unei Convenții de practică dinte UniCo și facultăți de profil din cadrul Universității din București.

Programul UNICO INTENSIV se desfășoară anual timp de 2 săptămani, sub formă de ateliere de lucru ce au loc ȋn fiecare zi în cadrul universităților partenere. Profesorii universitari adaptează laboratoarele şi cursurile lor pentru studenți cu vârste cuprinse ȋntre 7 şi 14 ani.
Metodele de lucru sunt cele de educație non – formală, prin jocuri, experimente de tip „hands-on” şi „learning-by-doing” bazându-se însă și pe competențele transversale dezvoltate în cadrul educației formale și chiar a celei informale.
Toți cei implicați, mici și mari, participă la o ceremonie de deschidere iar la final, perticipă la ceremonia de absolvire a anului universitar UniCo unde se depune jurământul UniCo prin care fiecare participant se angajează să rămâna mereu curios și interesat de știință, să pună mereu întrebari și să rămâna toată viața… copil.

UniCo Intensiv 2023

UniCo Intensiv 2022

UniCo Intensiv 2021

UniCo Intensiv 2019

UniCo Intensiv 2018

UniCo Intensiv 2017

UniCo Intensiv 2016

UniCo Intensiv 2015

UniCo Intensiv 2014

UniCo Intensiv 2013

UniCo Intensiv 2012

UniCo Intensiv 2011

UniCo Intensiv 2010