În ziua de 27 iunie 2016 s-au deschis porțile UNIVERSITĂȚII COPIILOR la UNIVERSITATEA DE ȘTIINȚE AGRONOMICE ȘI MEDICINĂ VETERINARĂ din București. La festivitate, pe lângă micii studenți, părinți și bunici, au participat și profesori care au organizat atelierele. Ne-am bucurat mult și de prezența și alocuțiunile rostite de către dl. Florin Stănică, prorector al USAMV si de către dna. Valentina Rujoiu, prodecan al Facultății de Sociologie și Asistență Socială.
Festivitatea s-a încheiat cu un atelier de pictură în frumosul parc dendrobotanic al USAMV.

În ziua de 8 iulie 2016 a avut loc la Facultatea de Biologie a Universității din București, festivitatea de închidere a programului UNICO-intensiv.
Alături de micii studenți au mai participat părinții și voluntarii de la Facultatea de Sociologie și Asistență Socială. Participanții s-au bucurat de prezența dnei Valentina Rujoiu- prodecan la Facultatea de Sociologie și Asistență Socială, a dnei Corina Dumitrescu, prodecan la FAIMA-Universitatea Politehnica, a dnei Marina Fara – președinte UNICO și a drei Laura Lăcătuș – director UNICO care a oferit diplome de absolvire micilor studenți.