Întâlnirea domnului Ministru al Educației, Sorin Mihai Cimpeanu cu micii studenti UniCo – 1 iunie 2021. Mulțumim pentru interviul acordat tânarului jurnalist și student UniCo Mihnea Gâdici (Peripetiile Lui Mihnea)
Întâlnirea domnului Rector al USAMV, Razvan Ionut Teodorescu cu micii studenți ai Universitatii Copiilor – 1 iunie 2021! Mulțumim pentru interviul acordat tanarului jurnalist și student UniCo Mihnea Gâdici (Peripetiile Lui Mihnea)
Asociația Universitatea Copiilor (UniCO), partener în cadrul consorțiului internațional PHERECLOS, are plăcerea de a anunța debutul a trei Parteneriate Transnaționale de Mentorat Educațional (TEMPS) coordonate de instituții educaționale din România. Cele trei parteneriate au primit finanțare europeană împreună cu alte 7 astfel de proiecte, în cadrul programului TEMP – PHERECLOS. După finalizarea procesului de selecție, la nivelul întregului program, 44 de instituții educaționale din toată Europa vor beneficia reciproc de experiența partenerilor din proiect cu privire la abordarea de tip Școală Deschisă. Scopul acestor parteneriate este acela ca instituțiile participante să dezvolte și să implementeze un parteneriat de formare în contextul educației de tip Școală Deschisă, prin intermediul unor proiecte pilot. Acestea din urmă pot include practici educaționale puternic aplicative, descoperirea unor noi locuri de învățare, includerea de experți externi în procesul de predare, precum și alte aspecte inovative ce definesc abordarea de tip Școală Deschisă.
Mai multe informații puteti găsi AICI sau pe siteul oficial al proiectului PHERECLOS
La un an de la începutul ambițiosului proiect european – PHERECLOS, cei 15 membri ai consorțiului proiectului sunt mândri să prezinte Platforma de Învățare Reciprocă pentru Mobilizare: www.phereclos.eu
Peste 60 de cazuri inspirationale din peste 18 țări situate peste tot în lume sunt disponibile pentru oamenii de știință interesați în conceptul Școala Deschisă și în educația STEAM la: https://www.phereclos.eu/practices
Platforma oferă modele și recomandări pentru noi ecosisteme în educație, unde școlile vor deveni un centru al unei comunități de angajare în noi strategii de implicare în STEAM (ȘTIINȚĂ, TEHNOLOGIE, INGINERIE, ARTA, MATEMATICĂ), în promovarea căilor educaționale individuale către învățământul superior, reflectând abilitățile secolului XXI.
Mai multe informații puteti găsi AICI sau pe siteul oficial al proiectului PHERECLOS
”Sunteți profesor și sunteți interesat să colaborați în strânsă legătură cu o companie interesantă în mediul dumneavoastră școlar imediat? Sunteți profesor academic și doriți să oferiți ceva nou școlilor din regiunea dumneavoastră ca parte a misiunii universității deschise? Lucrați pentru o autoritate școlară și sunteți interesat de modalități de a implica mai mult școlile în societate?
Asociația Universitatea Copiilor din România , membru in consorțiul piectului european PHERECLOS, vă invită să aplicați pentru un parteneriat de mentorat în cadrul proiectului PHERECLOS – ”Școala Deschisă !”
Mai multe informații puteti găsi AICI sau pe siteul oficial al proiectului PHERECLOS
Deschiderea celei de-a IX – a ediții a Universității Copiilor, iunie 2018
„Articolul 7”, (cu referire la articolul 7 din Constitutia Romaniei care prezinta drepturile omului) este o emisiune culturala care se adreseaza romanilor stabiliti in strainatate. Aceasta editie este dedicata evenimentului „Noi suntem viitorul” – „We are the future”, prima conferinta internationala a retelei de universitati ale copiilor „EUCU.NET”, care a avut loc la Bucuresti in perioada 23-27 aprilie 2012, si a fost organizata de catre Universitatea Copiilor. In cadrul acestui eveniment, 20 de copii veniti atat din Europa cat si din afara Europei, inclusiv din tari precum Kenya, Egipt, sau India, au venit pentru a discuta, in cadrul unui workshop (atelier), despre viitorul lor ca studenti, si au avut ocazia de a sta de vorba cu delegati ai ministerelor educatiei din Romania precum si din Austria, tara mama a European Children’s Universities Network (EUCU.NET), pentru a dezbate situatia la nivel mondial privind diverse teme importante cum ar fi: coruptia, saracia, discriminarea in scoli, diferentele educationale si multe alte subiecte de actualitate la a caror rezolvare s-au cautat solutii concrete.
La Universitatea Copiilor poți, ca orice student cu acte în regulă, să participi la cursuri în săli mari sau la mici ateliere de grup și să cunoști oamenii de știință interesanți. Aici poți experimenta într-adevăr viața de student cu toate particularitățile universităților: spațiul universităților, profesorii universitari, studenții, cercetătorii, laboratoarele și chiar festivitatea de absolvire.
Poți fi student la Universitatea Copiilor(student Unico) când ai vârsta cuprinsă între 7 și 14 ani. Astfel, timp de două săptămâni se deschid pentru tine ușile de la Universitatea din București, Universitatea de Agronomie și Medicină Veterinară din București și Universitatea Politehnică din București.
Universitatea Copiilor pentru prima data in Romania incepand din iunie 2010 . Vino si tu alaturi de noi !