Emisiunea „La Minut” – Radio România Actualități (22 iunie 2017)

Realizator: Universitatea Copiilor și-a deschis porțile pentru micuții, viitori studenți. S-a dat startul atelierelor de lucru la sediul Facultății de Sociologie a Universității din București, acolo unde, timp de două săptămâni, profesori din mediul universitar le prezintă copiilor cu vârste cuprinse între 7 și 14 ani lecții de pregătire potrivite vârstei lor. Colega mea, Ala Stâncaru Luncă, a stat de vorbă cu Laura Lăcătuș,  director general al asociației Universitatea Copiilor, organizatoarea acestor cursuri, dar s-a amestecat și printre cei mici  și a aflat de la ei cum li se par aceste cursuri.

Laura Lăcătuș, director general  al asociației Universitatea Copiilor: Studenții noștri, între 7 și 14 ani,  sunt studenți în toată regula. Au carnet, ca orice student care se respectă, au un orar. Timp de două săptămâni sunt prezenți la Universitate în fiecare zi, iar la sfârșit vor primi o diplomă semnată  de rectorii tuturor universităților partenere și vor jura să rămână toată viața copii și să pună întrebări.

Reporter: Ala Stâncaru Luncă – Majoritatea copiilor așteaptă vacanța ca să meargă la distracții. Voi ați terminat școala și ați venit la aceste cursuri, de ce? Vă place? Cum te numești?

Maria, student Unico: Maria. Vrem să  aflăm, pur și simplu, alte lucruri despre plante.

Rareș, student Unico: Pe mine mă cheamă Rareș și, de exemplu, eu o să merg la Medicină Veterinară, vreau să mai învăț și alceva.

Reporter: Câți ani tu? Ce clasă ești?

Rareș, student Unico: 10, a III-a.

Reporter: Te gândești deja la facultate?

Rareș, student Unico: Da.

Reporter: Primul an sau ai mai fost?

Rareș, student Unico: Am mai fost, de mult timp. Și la chimie au fost lucruri frumoase, si la fizică. Cu cât mergeți la mai multe cursuri, cu atât învățați mai mult.

Andreea, student Unico: Mă numesc Andreea, am fost la mai multe cursuri și am fost și la cel de arte plastice. Am fost la Moara Domnească, unde am văzut mai multe animale și a fost foarte distractiv. Prima mea excursie cu Unico a fost cea de la Munții Măcin, unde am văzut arii protejate și mi s-a părut foarte frumos. Și o să merg și anul acesta, la Orșova.

Gabriela Dumitrescu, student Unico: Mă numesc Gabriela Dumitrescu  și sunt student Unico, este al cincilea an. Pot să spun că m-am îndrăgostit de activitățile ei și de oamenii de aici și mi-a fost foarte greu să renunț, și de asta mă găsiți și sper să ne întâlnim și peste alți cinci ani. Chiar din primele zile mi-am făcut prieteni, încă sunt cu ei aici și chiar recomand, e un loc în care legi multe relații.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.