Evenimentul ”Noaptea Cercetătorilor”, din data de 28 septembrie 2018,  a reunit profesori și cercetători din diferite domenii ale științei.           

Ca în fiecare an, alături de Facultatea de Fizică, studenții UNICO s-au bucurat de atenția publicului, adică de părinți și copii care au dorit să vadă experimentele lor. 

Matilda și Dominique au făcut experimente colorate și spectaculoase cu diferite substanțe.

Diana, Maria și Petru  au explicat experimente din domeniul fizicii,  iar Victor a atras atenția și admirația privitorilor cu un experiment construit chiar de el,  explicând cum se poate obține curentul electric cu un dispozitiv submersibil.

Anisia, de la Clubul botaniștilor UNICO, a invitat câțiva copii să participe la un proiect.  Le-au dat câteva plante pentru a le urmării dezvoltarea timp de un an, iar observațiile lor le vor trimite echipei UNICO.

Alexia a provocat interesul multor privitori cu un ierbar și le-a explicat cum să-și facă și ei unul  pe zone geografice sau tematice. 

Micii cercetători, studenți Unico, au fost asistați, în caz ne nevoie, de voluntarii noștri Monica și Floris, studenți  la Universitatea din București, și Gabi, student la Universitatea de Construcții. Cu toții s-au bucurat de atmosfera veselă și de experimente fascinante.

Această prezentare necesită JavaScript.

 

 

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.