Marina Fara

Motto: „Orice instruire este și o construire” (Vladimir Ghika)

 MARINA FARA

PREȘEDINTE DE ONOARE

Absolventă a  Facultății de Limbi Romanice a Universității din București

Am practicat jurnalismul radiofonic, experiență care m-a ajutat apoi în cadrul unor proiecte pe teme de comunicare și educație.
„Universitatea Copiilor” mă atrage în măsura în care îi putem ajuta pe micii studenți să-și dezvolte o gândire critică proprie, capacitatea de a înțelege ceea ce întâlnesc și de a dialoga.
Păstrez în gând cuvintele unui drag mentor, prima mea profesoară, domnișoara Constanța Iliescu: „Fiecare copil pe care părinții ni-l încredințează, este ca un boboc de floare; noi avem datoria să-l ajutăm să se deschidă.”


Laura Lacatus

   LAURA CRISTEA

 C.E.O

Profesor de  geografie și limba și literatura germană
Doctorand al Școalii Doctorale „Simion Mehedinți – Natură și Dezvoltare Durabilă” din cadrul Facultății de Geografie, Universitatea din București

Lucrez cu copii și tineri de la vârsta de 16 ani ca voluntar în asociații cu un scop în educație, deoarece cred că educația lor este investiția noastră cea mai de preț. Cu mult respect pentru ceea ce ne înconjoară, cu diplomație și toleranță, cu multe cunoștințe și experiențe în circumstanțe diverse, copiii de astăzi vor putea crea mâine un viitor mai frumos pentru noi toți.

Ca profesor de geografie și germană, cu o largă experiență în educația formală, dar și informală, cred cu tărie că folosind în activitatea mea interdisciplinaritatea, elevii vor forma competențe transversale, cu o durabilitate mai mare de timp.
Dragi copii, aflați cine sunteți și ce misiune aveți pe acest Pământ dar nu uitați niciodată să fiți copii!
Dragi părinți, haideți să îi sprijinim împreună pe copii să nu înceteze niciodată să pună întrebări, să descopere lumea și ce pot ei să facă pentru ea!

MIRELA PARASCHIV

MANAGER PROIECTE & CONSILIER ȘTIINȚIFIC

Lect. univ. dr., Facultatea de Științe ale Naturii și Științe Agricole, Universitatea Ovidius din Constanța, cercetător științific, Centrul Interdisciplinar de Studii Avansate asupra Dinamicii Teritoriale (CICADIT), Universitatea din București

Absolventă a Facultății de  Geografie – Universitatea din București

Mi-am început activitatea cu copiii ca voluntar UNICO, în timpul masterului, și am continuat să îi descopăr ca profesor pentru diverse ateliere de lucru. Susțin implicarea copiilor în activitățile mediului academic și încurajarea curiozității acestora către știință. Educația copiilor, calitatea sistemului de învățământ și a absolvenților de studii superioare depind de continua relaționare între școală, universitate, mediul de cercetare și cel economic, prin intermediul unei interacțiuni permanente între acestea, astfel încât tinerii și copiii să fie conectați la realitatea educațională și profesională de la nivelul următor celui pe care îl parcurg deja.


Doina Lacatus

Motto: „Copilăria este inima tuturor vârstelor.” (Lucian Blaga)

DOINA LĂCĂTUȘ

COORDONATOR COMUNICARE & PR.

   

Jurnalist, absolventă a Facultății de  Litere a Universității  din   București                                    

De 30 de ani lucrez cu copii în programe de educație alternativă. Am organizat ateliere de informare și cunoaștere , am coordonat emisiuni radiofonice cu copii pentru copii pe teme de sănătate și protejarea mediului, am organizat excursii și tabere cu activități tematice.  Am urmărit în toate activitățile să ajut la dezvoltarea copilului într-o ființă umană adultă și responsabilă. Să aibă încredere și respect față de sine și față de  societate.  Natura umană autentică o găsim doar la copii. Ei sunt orientați de la naștere spre valori autentice,  spre pace, iubire, comunicare, cooperare, muncă şi creaţie. Asta trebuie păstrat, dezvoltat și nealterat. Am căutat la toate activitățile să mă concentrez pe ceea ce pot sădi bun în sufletul unui copil, să-l ajut să-și descopere  cel puțin o pasiune, să-și dorească zilnic să afle informații despre lumea înconjurătoare și mai ales cum să folosească informația pentru binele lui.
RESPECTAȚI-I PE COPII. Dacă aveți nevoie de un sfat consultați-i. Nu vă mirați dacă au găsit soluția cea bună.

 

                         


Indrumătorii

Indrumătorii asociației pentru organizarea atelierelor din iunie,  sunt an de an studenții Facultății de Sociologie și Asistență Socială – Universitatea din București.

Voluntarii

În mod permanent avem ca voluntari foști studenți UNICO, acum liceeni sau studenți ai diferitelor facultăți.

Corina Gabriela Sidor

                                   

     Coordonator programe UNICO Aplicații

CORINA GABRIELA SIDOR
Studentă la Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila”