La Universitatea Copiilor poți, ca orice student cu acte în regulă, să participi la cursuri în săli mari sau la mici ateliere de grup și să cunoști oamenii de știință interesanți. Aici poți experimenta într-adevăr viața de student cu toate particularitățile universităților: spațiul universităților, profesorii universitari, studenții, cercetătorii, laboratoarele și chiar festivitatea de absolvire.

Poți fi student la Universitatea Copiilor, student Unico , când ai vârsta cuprinsă între 7 și 14 ani sau daca studiezi in ciclul primar sau gimnazial.

Daca ai intrat deja la liceu poți fi Îndrumător UniCo și ii poți ajuta pe cei mai tineri decât tine să facă pași spre cunoaștere.

“Universitatea Copiilor” se bucură de succes pe plan european şi ȋn alte zone din lume, trezind un ecou deosebit în România începând din anul 2010 și până în prezent, ȋn primul rând printre copii, dar şi la nivelul familiilor. Cadrele universitare răspund an de an cu multă solicitudine, entuziasm şi creativitate. “Universitatea Copiilor” asigură ȋntâlniri ale micilor studenți cu profesorii ȋn spațiul universitar, pe un parcurs care cuprinde formule atractive şi inedite.
In tot acest timp Universitatatea Copiilor s-a dovedit a fi un partener de nădejde în ceea ce privește îndeplinirea celei de a treia misiuni a universităților privind conexiunile acestora cu societatea în general. Astfel atelierele UniCo la Universitatea din Bucuresti, Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară, Universitatea Politehnica au adus, an de an, sute de copii si tineri, mai aprope de profesorii dedicati si pasionati de stiință si de cercetare. Fapt pentru care s-a alăturat acestei misiuni și Universitatea Tehnică de Construcții.

Programul cuprinde două module :
I. UNICO INTENSIV: timp de 2 săptămâni în lunile iunie – iulie studenții UniCo participă la cursuri în fiecare zi. Pentru programul intensiv înscrierile au loc în luna iunie a fiecarui an.
II. CERCETARE APLICATĂ octombrie – iunie (activități de club, excursii, tabere) Pentru aceste aplicatii te poti înscrie pe tot parcursul anului școlar.

Urmărește mereu site-ul Universității Copiilor și pagina de Facebook UniCo pentru a fi la curent cu ultimele activitati și pentru a NU RATA PERIOADA DE ÎNSCRIERE pentru acestea!

Misiuna noastră:

Asociația “Universitatea Copiilor” facilitează copiilor cu vârste cuprinse între 7 şi 14 ani descoperirea tărâmurilor știinţei şi cunoaşterii, apropierea de cercetătorul pasionat, aflarea răspunsurilor la întrebări legate de lumea care ne înconjoară prin activităţi cât mai practice și interactive desfăşurate în laborator sau în aer liber, prin vizite la muzee şi excursii exploratorii sub îndrumarea unor specialişti dedicaţi.

Viziunea noastră:
Ne dorim să contribuim în mod activ la formarea unor generaţii de copii cu reale şanse egale, conştienţi de abilităţile şi competenţele lor, dezinhibaţi, responsabili şi comunicativi. Ne dorim să apropiem copiii de toate domeniile ştiinţei şi cercetării şi să-i sprijinim în mod constant în a-şi descoperi pasiunea şi determinarea pentru cunoaştere. Ne dorim să construim o adevărată echipă de viitori cercetători pe care să-i promovăm atât la nivel naţional, în cadrul unei reţele româneşti de Universităţi ale Copiilor respectată şi sprijinită de întreaga comunitate, cât şi la nivel european, în cadrul reţelei EUCUNet.

Valorile UniCO

  • Deschidere spre viitor
  • Spirit creativ
  • Dinamism şi flexibilitate
  • Responsabilitate
  • Spirit de echipă

Grupul țintă ȋl reprezintă copii cu vârste cuprinse între 7 şi 14 ani, indiferent de mediul social din care provin.
Metodele utilizate sunt cele de educaţie informală şi non-formală, practice şi interactive, precum discuţii libere, experiențe în laborator, ateliere creative, excursii de observare, explorare și cercetare.

UNIVERSITATEA COPIILOR ÎNSEAMNĂ ACŢIUNE RESPONSABILĂ FAŢĂ DE VIITORUL NOSTRU, AL TUTUROR!