Team

Marina Fara

Motto: “Orice instruire este și o construire” (Vladimir Ghika)

PREȘEDINTE 

 MARINA FARA

Absolventă a  Facultății de Limbi Romanice a Universității din București

Am practicat jurnalismul radiofonic, experiență care m-a ajutat apoi în cadrul unor proiecte pe teme de comunicare și educație.
„Universitatea Copiilor” mă atrage în măsura în care îi putem ajuta pe micii studenți să-și dezvolte o gândire critică proprie, capacitatea de a înțelege ceea ce întâlnesc și de a dialoga.
Păstrez în gând cuvintele unui drag mentor, prima mea profesoară, domnișoara Constanța Iliescu: “Fiecare copil pe care părinții ni-l încredințează, este ca un boboc de floare; noi avem datoria să-l ajutăm să se deschidă.”


Laura Lacatus

Motto: Să fii drept între Cer și Pământ, dar​ să ai un zbor înalt!

   DIRECTOR GENERAL

 LAURA CRISTEA

Profesor de limba germană și geografie
​Absolventă a Facultății de  Geografie – Universitatea din București

Lucrez cu copii ș​i tineri de la vârsta de 16 ani ca voluntar în asociații cu un scop în educație, deoarece cred că educația lor este investiția noastră cea mai de preț. Cu mult respect pentru ceea ce ne înconjoară, cu diplomație și toleranță, cu multe cunoștințe și experiențe în circumstanțe diverse, copiii de astăzi vor putea crea mâine un viitor mai frumos pentru noi toți.

Ca profesor de geografie și germană, cu o largă​ experiență​ în educația formală, dar ș​i informală​, cred cu tă​rie că​ folosind î​n activitatea mea interdisciplinaritatea, elevii vor forma competenț​e transversale, cu o durabilitate mai mare de timp.
Dragi copii, aflați cine sunteți și ce misiune aveți pe acest Pământ dar nu uitați niciodată să fiți copii!
Dragi părinți, haideți să îi sprijinim împreună pe copii să nu înceteze niciodată să pună întrebări, să descopere lumea și ce pot ei să facă pentru ea!


Doina Lacatus

Motto: „Copilăria este inima tuturor vârstelor.”(Lucian Blaga)

COORDONATOR  COMUNICARE& PR

 DOINA LĂCĂTUȘ

          jurnalist, absolventă a Facultății de  Litere a Universității  din   București                                    

De 30 de ani lucrez cu copii în programe de educație alternativă. Am organizat ateliere de informare și cunoaștere , am coordonat emisiuni radiofonice cu copii pentru copii pe teme de sănătate și protejarea mediului, am organizat excursii și tabere cu activități tematice.  Am urmărit în toate activitățile să ajut la dezvoltarea copilului într-o ființă umană adultă și responsabilă. Să aibă încredere și respect față de sine și față de  societate.  Natura umană autentică o găsim doar la copii. Ei sunt orientați de la naștere spre valori autentice,  spre pace, iubire, comunicare, cooperare, muncă şi creaţie. Asta trebuie păstrat, dezvoltat și nealterat. Am căutat la toate activitățile să mă concentrez pe ceea ce pot sădi bun în sufletul unui copil, să-l ajut să-și descopere  cel puțin o pasiune, să-și dorească zilnic să afle informații despre lumea înconjurătoare și mai ales cum să folosească informația pentru binele lui.
RESPECTAȚI-I PE COPII. Dacă aveți nevoie de un sfat consultați-i. Nu vă mirați dacă au găsit soluția cea bună.


VOLUNTARII​ 

Voluntarii asociației pentru organizarea atelierelor din iunie,  sunt an de an studenții Facultății de Sociologie și Asistență Socială – Universitatea din București.

Voluntarii

În mod permanent avem ca voluntari foști studenți UNICO, acum liceeni sau studenți ai diferitelor facultăți.

Corina Gabriela Sidor

                                   

                              Coordonator programe Club UNICO

CORINA GABRIELA SIDOR
Studentă la Universitatea de Medicină și Farmacie “Carol Davila”


Alexandru Gabriel Boboc

​     

Coordonator programe, responsabil Facebook Universitatea Copiilor

ALEXANDRU GABRIEL BOBOC
Student  la Facultatea de Căi Ferate, Drumuri și Poduri  a Universității Tehnice de Construcții din București