Featured
Posted in Activități în facultăți

UniCo Intensiv 2019

UniCo Intensiv 2019

Dragă studentule UniCo,

Te așteptăm cu emoție la ceremonia de deschidere a celei de-a X-a ediție  a modulului UniCo Intensiv ce va avea loc în ziua de 18 iunie, la ora 10:00 la Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București(B-dul  Mărăști nr.59, Sector 1).
Cu drag te așteptăm la atelierele  la care te-ai înscris și care se vor desfășura în perioada 17-28 iunie.
Accesază butonul “Vezi locatii ateliere” pentru a afla unde se vor desfășura atelierele tale.
Te rugăm să te întâlnești cu noi 30 de minute mai devreme față de ora de începere a fiecărui atelier. Voluntarii îmbrăcați cu tricouri galbene UniCo te vor conduce către locația atelierului și au nevoie de timp pentru aceasta. 
Nu uita să ai pe tine tricoul UniCo ca sa te putem recunoaște cu ușurință. 
Nu uita să îți iei ecusonul pentru a putea interacționa ușor cu profesorii și colegii tăi.
Nu uita să iei cu tine materialele ce îți vor fi necesare la atelier(foi, pix, creioane colorate etc). Accesază butonul “Vezi materialele necesare” pentru a afla ce materiele trebuie să aduci si la ce ateliere. De asemenea, ai posibilitatea să descarci PDF-ul în care sunt menționate materialele necesare la atelierele UniCo Intensiv de AICI.
Featured
Posted in Activități în facultăți

Orar UniCo Intensiv 2019

Orar UniCo Intensiv 2019 2.docx

 

Orarul UniCo Intensiv 2019  în format PDF poate fi descărcat de AICI

Featured
Posted in Activități în facultăți

UniCo Intensiv 2019

UniCo Intensiv - editia a X-a

Pentru copiii dornici de cunoaștere, prin joc și amuzament, în perioada 17 – 28 iunie se desfășoară atelierele UniCo Intensiv 2019

Și în acest an, peste 40 de ateliere vor avea loc în spații universitare – Universitatea din București, Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară, Universitatea Politehnică – unde “micii  studenţi”(cu vârste de 7-14 ani) se vor întâlni cu profesori universitari şi cu teme de interes din domenii diferite, de la geografie la zootehnie, de la fizică la plante de vis, de la aparate cosmice la dezvoltare personală, de la culturi şi civilizaţii străine la explorări în microunivers

Orar UniCo Intensiv 2019

Orarul în format PDF poate fi vizualizat  AICI

Înscrieri UniCo Intensiv
3-14 iunie

Înscrierea copiilor la atelierele UniCo Intensiv se face la sediul asociației (B-dul Schitu Măgureanu nr.1, parter - clădirea Universității din București, lângă Teatrul Bulandra) în perioada 3 -14 iunie, de luni până vineri între orele 17:00-19:00, sâmbata între orele 10:00-13:00. Detalii la 0740.131.114

Studenții UniCo în acțiune

Featured
Posted in Noutăți

Cheile Dâmbovicioarei – cercetare aplicată

Featured
Posted in Cum ajut?

Sprijină EDUCAȚIA! Sprijină UNIVERSITATEA COPIILOR!

Poți redirecționa 2% din impozitul pe venit

Nu te costă absolut nimic. Banii care s-ar fi dus la bugetul de stat merg către cauza pe care o susții tu. În cazul nostru EDUCAȚIA.
Putem să depunem noi formularul 230 aferent anului 2018, prin delegat, la ANAF până la data de 15 martie 2019.
Lasă-ne AICI datele tale și te vom contacta imediat!
De asemenea, poți descărca de AICI formularul care permite redirecționarea a 2% din impozitul pe venit, precompletat cu datele UniCo.
Featured
Posted in Activități, Activități de club

Studenții UniCo la Atelierele de filosofie pentru copii

În lunile decembrie 2018 și ianuarie 2019,  studenții UniCo cu vârste cuprinse între 7 și 10 ani  s-au întâlnit la Facultatea de Filosofie a Universității din București cu dl. lector univ. dr. Marin Bălan, pentru a face câteva exerciții filosofice de imaginație. Desigur, nici nu le-a fost greu la această vârstă.
Au răspuns la întrebări, au pus întrebări, au desenat tot ce și-au imaginat,  pe o anumită temă desigur,  au lucrat în echipă, dar și individual.
Au înfruntat cu  mult curaj zăpada, gerul și gheața pentru a veni cu bucurie la Atelierele de filosofie pentru copii din cadrul Clubului UniCo, ateliere special gândite pentru copii de către dllector univ. dr. Marin Bălan.

This slideshow requires JavaScript.

Featured
Posted in Activități în facultăți, Noutăți

Atelier de filosofie pentru copii

Featured
Posted in Activități

Clubul de matematică

Featured
Posted in Activități de club

Studenții Unico în excursie de cercetare și informare la Meledic

La sfârșit de octombrie, când cerul este de un albastru deosebit față de alte luni ale anului, iar toamna a colorat în galben, ruginiu și portocaliu toate dealurile Buzăului, un grup de studenți Unico au pornit într-o excursie de cercetare și informare.
Pădurile de foioase și de pini caracteristice zonei protejate din localitățile Mânzălești și Lopătari pe teritorul cărora se întinde platoul Meledic, dar și cele din localitatea Măgura i-au inspirat pe micii cercetători care au făcut fotografii, au pictat și au alcătuit un ierbar cu câteva exemplare de plante găsite în această zonă subcarpatica cu substrat de sare.
Primul obiectiv vizitat a fost Muzeul “Timpul Omului” din Mânzălești, unde au aflat informații interesante despre preocupările bărbaților si femeilor din timpurile străvechi ale acelor locuri, despre credința si obiceiurile lor.
Au luat mici mostre de cenușa vulcanică de la piramida unui con vulcanic, care este în prezent o atracție turistică la Mânzălești, dar a fost vulcan pe fundul Mării Tethis cu milioane de ani în urmă.
Lacul Meledic a fost o altă bucurie de a vedea ceva unic și deosebit. Lacul este unicat în România și Europa, deoarece are apă dulce peste un platou de sare.
Pe lângă locuri de interes geografic, copiii au poposit și la bisericuța din satul Ciuta, comuna Măgura unde a făcut popas și Mihai Viteazul când a făcut unirea celor trei țări românești.
Studenților Unico le-a plăcut cel mai mult la Herghelia de la Cislău, unde au admirat cai de rasă Pur Sânge Englezesc și Gidran.
Trecând prin Buzău au făcut un scurt popas și la Parcul și Conacul lui Alexandru Marghiloman, prim-ministru al Guvernului  României în fierbintele an de 1918.
Alături de toate aceste amintiri, micii noștri studenți au plecat și cu bucuria de a cunoaște  gazdele primitoare de la pensiunea ”Umbra Lupului” din comuna buzoiană Măgura, pe care le-au îndrăgit foarte mult și de care s-au despărțit cu greu.

This slideshow requires JavaScript.

Featured
Posted in Activități, Activități în facultăți

Studenții Unico, în vizită la Ferma Moara Domnească

Vizita  la Stațiunea Didactică Belciugatele – Ferma Moara Domnească a Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București, de vineri, 26 octombrie 2018,  i-a încântat pe  micii studenți Unico. Ei au petrecut o după-amiaza minunată la fermă, unde au văzut vaci, capre, cai, ponei, rațe, gâște, au aflat mai multe despre acestea și au interacționat cu unele dintre ele. Frumoasa după-amiază toamnă s-a încheiat cu adunatul de frunze ruginii pentru tablouri, fire de lavandă și câteva mere.

This slideshow requires JavaScript.

Featured
Posted in Activități de club

Studenți Unico la Festivalul Științei – SCIKiDS 2018

Duminică, 21 octombrie, trei  mici cercetători de la Universitatea Copiilor au participat la cea de a VI-a ediție a Festivalului Științei – SCIKiDS. Ana și Carlitos au făcut experiențe de chimie colorate și spectaculoase.  Victor Ștefan  a avut multe aplauze pentru experiențele de fizică prezentate, dar mai ales pentru macheta unei mici hidrocentrale, construită chiar de el.

This slideshow requires JavaScript.

Featured
Posted in Activități, Activități de club

Studenții Unico – micii cercetători de azi, specialiștii de mâine

Evenimentul ”Noaptea Cercetătorilor”, din data de 28 septembrie 2018,  a reunit profesori și cercetători din diferite domenii ale științei.           

Ca în fiecare an, alături de Facultatea de Fizică, studenții UNICO s-au bucurat de atenția publicului, adică de părinți și copii care au dorit să vadă experimentele lor. 

Matilda și Dominique au făcut experimente colorate și spectaculoase cu diferite substanțe.

Diana, Maria și Petru  au explicat experimente din domeniul fizicii,  iar Victor a atras atenția și admirația privitorilor cu un experiment construit chiar de el,  explicând cum se poate obține curentul electric cu un dispozitiv submersibil.

Anisia, de la Clubul botaniștilor UNICO, a invitat câțiva copii să participe la un proiect.  Le-au dat câteva plante pentru a le urmării dezvoltarea timp de un an, iar observațiile lor le vor trimite echipei UNICO.

Alexia a provocat interesul multor privitori cu un ierbar și le-a explicat cum să-și facă și ei unul  pe zone geografice sau tematice. 

Micii cercetători, studenți Unico, au fost asistați, în caz ne nevoie, de voluntarii noștri Monica și Floris, studenți  la Universitatea din București, și Gabi, student la Universitatea de Construcții. Cu toții s-au bucurat de atmosfera veselă și de experimente fascinante.

This slideshow requires JavaScript.