Echipa

Motto: Orice instruire este și o construire (Vladimir Ghika)

PREȘEDINTE  – MARINA FARA
Am absolvit Facultatea de Limbi Romanice a Universității din București.
Am practicat jurnalismul radiofonic , experiență care m-a ajutat apoi în cadrul unor proiecte pe teme de comunicare și educație.
„Universitatea Copiilor” mă atrage în măsura în care îi putem ajuta pe micii studenți să-si dezvolte o gândire critică proprie, capacitatea de a înțelege ceea ce întâlnesc și de a dialoga.
Păstrez în gând cuvintele unui drag mentor, prima mea profesoară, domnișoara Constanta Iliescu:

Fiecare copil pe care părinții ni-l încredințează, este ca un boboc de floare; noi avem datoria să-l ajutăm să se deschidă.

Motto: Să fii drept între Cer și Pământ, dar​ să ai un zbor înalt!

DIRECTOR GENERAL – LAURA LĂCĂTUȘ
Profesor de limba germană și geografie
​Absolventă a Facultății de  Geografie – Universitatea din București.

Eu lucrez cu copii ș​i tineri de la vârsta de 16 ani ca voluntar în asociații cu un scop în educație, deoarece cred că educția lor este investiția noastră cea mai de preț. Cu mult respect pentru ceea ce ne înconjoară, cu diplomație și toleranță, cu multe cunoștințe și experiențe în circumstanțe diverse, copiii de astăzi vor putea crea mâine un viitor mai frumos pentru noi toți.
Ca profesor de geografie si germana cu o largă​ experiență​ în educația formală​ dar ș​i informală​, cred cu tă​rie că​ folosind î​n activitatea mea interdisciplinaritatea , elevii vor forma competenț​e transversale, cu o durabilitate mai mare de timp.
Dragi copii, aflați cine sunteți și ce misiune aveți pe acest Pământ dar nu uitați niciodată să fiți copii!
Dragi părinți, haideți să ii sprijinim împreună pe copii să nu înceteze niciodată să pună întrebări, să descopere lumea și ce pot ei să facă pentru ea!
​​

„Fără educaț​ie ce este omul? Un splendid sclav, un sălbatic al rațiunii.”​
Joseph Addison

Motto: „Copilăria este inima tuturor vârstelor.” – Lucian Blaga

Coordonator relația cu publicul- DOINA LĂCĂTUȘ
ziarist , absolventă a Facultății de litere – Universitatea din București
De 30 de ani lucrez cu copii în programe de educație alternativă. Am organizat ateliere de informare și cunoaștere  , am coordonat emisiuni radifonice cu copii pentru copii pe teme de sănătate și protejarea mediului, am organizat excursii și tabere cu activități tematice.  Am urmărit în toate activitățile să ajut la dezvoltarea copilului într-o ființă umană adultă și responsabilă .Să aibe încredere și respect față de sine și față de  societate.  Natura umană autentică o găsim doar la copii. Ei sunt orientați de la naștere spre valori autentice,  spre pace , iubire, comunicare, cooperare, muncă şi creţie. Asta trebuie păstrat , dezvoltat și nealterat. Am căutat la toate activitățile să mă concentrez pe ceea ce pot sădi bun în sufletul unui copil, să-l ajut să-și decopere  cel puțin o pasiune ,să-și dorească zilnic să afle informații despre lumea înconjurătoare și mai ales cum să folosească informația pentru binele lui.
RESPECTAȚI-I PE COPII .Dacă aveți nevoie de un sfat consultați-i. Nu vă mirați dacă au găsit soluția cea bună.

VOLUNTARII​ 

Voluntarii asociației pentru organizarea atelierelor din iunie,  sunt an de an studenții Facultății de Sociologie și Asistență Socială – Universitatea din București.

În mod permanent avem ca voluntari foști studenți UNICO, acum liceeni sau studenți ai diferitelor facultăți.

CORINA GABRIELA SIDOR
elevă , cls.aXIa , la Colegiul German Goethe

coordonator programe – Club UNICO


ALEXIA FARA​
studentă anul II , Facultatea de Medicină Veterinară-USAMV

coordonator programe și jocuri pentru copii

ALEXANDRU GABRIEL BOBOC
elev,  cls.aXIIa, Liceul Teoretic C.A. Rosetti

​coordonator programe , responsabil Facebook-UNICO​